• Imprimeix

L'empresa Roc Roi vol exportar el know how d'esports d’aventura adquirit al Pallars Sobirà als 5 continents

27/06/2018 12:06
L'empresa Roc Roi

Els germans Carlos i Lluís Rabaneda, fundadors el 1996 de l'empresa d'esports d'aventura Roc Roi, estan acabant de definir el pla d'expansió internacional del negoci. I ho fan amb la voluntat de seguir creixent internacionalment i consolidar la marca de forma global. Per fer-ho seguiran tres models: franquícies, management i inversió de capital propi. Un pla que sota el nom de Roc Roi té la intenció d'obrir centres en una desena de països dels cinc continents. "Creiem en la internacionalització. Per això estem acabant de definir els països d'arreu del món on obrirem franquícies a mitjà termini", explica Carlos Rabaneda. Segons el propietari, els països més avançats són els EUA, França, Singapur, Austràlia, Nova Zelanda i el Senegal, i "la idea és desenvolupar esports d'aventura de muntanya o de mar en funció de les característiques de cada país. Tenim el coneixement i només ens caldrà adaptar-lo a cada regió. Som conscients de les dificultats, però ens sentim orgullosos d'haver aconseguit el know how al nostre país i que ara el puguem traslladar internacionalment".

Roc Roi va néixer a Llavorsí, el Pallars Sobirà, ara fa 22 anys amb la voluntat de satisfer una demanda cada vegada més creixent d'activitats a la natura. En la creació del servei, Roc Roi ha buscat l'excel·lència, la innovació, la màxima qualitat i la competitivitat amb la voluntat de deixar satisfeta la clientela. Amb l'obertura d'aquestes franquícies volen prestar serveis de ràfting, descensos en barrancs, caiac, hidrotrineu, organització de trescs, raquetes, motos de neu, múixing, paintball, vela, catamarà, surf de vela big sup, entre d'altres. A més d'aquestes activitats franquiciades, també volen oferir la possibilitat de posar en marxa plans directors i de gestió d'estacions d'esquí i productes per administracions, així com invertir capital propi per crear estructura de serveis. "Una de les coses més importants per a nosaltres serà que les franquícies segueixin els criteris de qualitat i seguretat que els exigirem", explica Carlos Rabaneda.

La voluntat internacionalitzadora dels propietaris es remunta el 2013. De fet, avui en dia ja ofereixen serveis a Groenlandia, Argentina, Azerbaidjan i Turquia, i ho fan sempre a través d'un partner.

Altres línies de negoci
Els germans Rabaneda tenen altres línies de negoci. Una d'elles és la fabricació i distribució de material esportiu. Ho fan sota la marca River People Stuff. Es fabrica a la Xina i Vietnam i es comercialitza amb d'altres marques d'arreu. Una tercera línia de negoci és la d'organització d'esdeveniments esportius durant tot l'any a qualsevol indret del territori català.

Actualment el grup dóna feina a 55 persones, tot i que en moments puntuals poden arribar a ser 250, i tenen una facturació de 3,5 milions d'euros.