• Imprimeix

Finançament i subvencions

Finançament i subvencions

Tenir una bona idea i ser capaç de convertir-la en un negoci viable és fonamental per assolir l'èxit d’un projecte empresarial. Però hem de ser conscients que amb això no n'hi ha prou: cal aconseguir també recursos econòmics per a fer front a la inversió inicial i a les despeses que genera el nostre negoci.

El finançament doncs és clau. Pots obtenir el capital per tirar endavant la teva empresa a través dels mecanismes financers clàssics, com els préstecs i els crèdits, o també pots beneficiar-te d'ajuts i subvencions que complementin el finançament inicial. Hi ha també diversos incentius fiscals que permetran millorar els resultats de l’organització. D'altra banda, la capitalització de l'atur és un mecanisme recent per a transformar la prestació per desocupació a la qual tens dret en el capital inicial de la teva empresa.

Tingues present també que paral·lelament als ajuts i subvencions públics, pots accedir al capital a través dels ajuts que ofereix l'Administració en forma d'aval, o altres fórmules de finançament que impliqui l'entrada dels nous inversors com a accionistes (els business angels).

A la Guia de FINANÇAMENT hi trobaràs tota la informació necessària perquè tinguis clar quins són els productes i ajuts que s'adapten més al teu projecte empresarial.

A l'hora de plantejar-te fer créixer o consolidar el teu negoci, cal que tinguis en compte quins són els recursos econòmics necessaris per finançar aquest procés i d'on els podràs obtenir.